2018. január 28., vasárnap

Jól jönne egy modern kori Hair...

A pletykák szerint az utolsó évszázadokban arányait tekintve a többi jegyhez képest Vízöntő Nappal születtek a legkevesebben? Egyébként is „ritka fajta” 😊 – mind külső, mind belső tulajdonságaiban messze elüt az átlagostól (Vízöntő aszcendenssel meg aztán végképp).




A széles látókör, a sokirányú érdeklődés párosul benne az újításra, reformokra való hajlammal – még akkor is, ha szembe kell mennie eszméiért a fél világgal. 

Igyekszik a saját törvényei szerint élni – mely törvények nem nélkülözik az etikát, a humanitást, és a szellem maximális függetlenségét. 


Abraham Lincoln dupla-Vízöntőként jól példázza ezt egy idézetével:

„Nem vagyok köteles győzni, de köteles vagyok igaznak lenni. Nem vagyok köteles sikert elérni, de köteles vagyok a bennem lévő fényhez méltón élni.”




Kiszámíthatatlansága következtében nemigen lehet egy Vízöntő valódi érzésein kiigazodni  - ráadásul elég nehéz átlátni azon az álarcon amit visel. Féltve őrzi a szuverenitását, cserébe ő sem avatkozik mások magánéletébe. 

Ő a kapocs a régmúlt tapasztalata és az újdonság átütő ereje között, forradalmi gondolkodása és eredeti ötletei ősi rendszereket képes a legmodernebb technikával ötvözni, munkássága sok esetben lendítette már előre a világot – találmánnyal, felfedezéssel, újítással… és sok esetben az ő zsenialitása a kapocs a megfogható és a megfoghatatlan dolgok között. Néhány nevet említek csupán, hogy értsd, mire gondolok: Alessandro Volta, Edison, és Galilei.




Bizonyos ezoterikus körökben a Vízöntőhöz társítják az indigó-, kristály-, és szivárványnemzedék megjelenését. E tanok szerint „úgy árasztják el Földünket az elkövetkezendő évtizedekben az új típusú gyermekek, az új technikai vívmányok és lehetőségek, – de egyszerre a problémák is – mint ahogy a kancsóból aláhullik a víz földre a csillagkép ábráján.” 

A gyermekkel, kamaszokkal foglalkozó pszichológusok pedig triplaszaltót dobnak ettől a gondolattól, mondván: a Vízöntő gyermek legfeljebb kicsit öntörvényű, nehezen kezelhető,  nem tiszteli alanyi jogon a tekintélyt, és maximum hátrafelé megy, mikor mindenki más előre
Na és?!  
Az igazság szerintem valahol a kettő között lesz.




Egyébként erről a típusról nekem automatikusan Milos Forman filmje – és az abból készült világsikerű musical jut eszembe. Emlékeztek még a Hair-re?

A szereplők a hippikorszakon keresztül mutatják be a háborúellenességet, szabadságot, a társadalmon kívüli, kötetlen életet, - de a barátságot és a felelősségvállalást is. A film a fordulatos történeten, humoron és a magával ragadó zenén kívül komoly társadalomkritikát is tartalmaz. 

Felmutatja a faji előítélet és az arisztokrácia megnyilvánulásait, valamint a közéleti  képmutatást és az értelmetlen konvenciókat.


Ez a platform eddig is nélkülözte a politikai vonulatot - ezután sem lesz ez másként. Csak a fent említett mű egyik betétdala a Vízöntőkről, és az általuk közvetített eszmékről szól - és ez elgondolkodtatott. Mondanivalójából – valamint az uránuszi jellegű környezetünkből – talán a mai káoszos világban is nyerhetnénk némi fényt az alagút végén. A Hair-t már megírták, új változata nincs... nekünk nem marad más, mint okosan figyelni a Vízöntőinkre.



Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus






ÉRDEKEL AZ ASZTROLÓGIA?
CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Egy zárt csoport vár itt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése